We zorgen ervoor dat we onze geneesmiddelen blijven leveren aan mensen met diabetes en andere ernstige chronische ziekten. We beschermen de gezondheid van onze medewerkers en nemen initiatieven om artsen en verpleegkundigen te ondersteunen bij hun werk om COVID-19 te bestrijden.

Er zullen nieuwe vragen en problemen komen naarmate de pandemie evolueert. We willen u op de hoogte blijven houden met updates over de bevoorrading van onze geneesmiddelen. Ook zullen we vragen blijven beantwoorden.

We zijn er trots op dat we een belangrijke bijdrage hebben kunnen leveren aan de wereldwijde inspanningen tijdens deze pandemie.

Als u, of iemand die u kent, diabetes, obesitas of een andere ernstige chronische aandoening heeft, dan maakt u zich ongetwijfeld zorgen. Door de uitzonderlijke situatie waarin we momenteel leven, rijzen er veel vragen op over zowel fysieke als mentale problemen. We geven u graag tips en suggesties!

Diabetes en COVID-19.

Obesitas en COVID-19.

Om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers te beschermen, volgen we de adviezen van (lokale) gezondheidsinstanties. In sommige landen en gemeenschappen waar het risico op infecties nog steeds hoog is, vragen we werknemers om vanuit huis te werken.

Tijdens deze ongewone arbeidsomstandigheden zorgen we ervoor dat medewerkers ondersteuning hebben om actief te blijven en thuis een digitale werkplek kunnen creëren.

We nemen maatregelen om werknemers op onze productielocaties veilig te houden en op afstand van elkaar te kunnen laten werken. Wij vragen alleen werknemers naar de productielocaties te komen voor wie COVID-19 geen gezondheidsrisico is.

We zetten al onze reeds gestarte klinische studies voort en we verwachten geen aanzienlijke vertragingen. In de huidige situatie zijn we in nauwe dialoog met onderzoekers over de hele wereld en vertrouwen op hun oordeel om elke lopende onderzoekswerving te onderbreken, indien nodig.

We merken ook op dat de follow-up van onderzoek steeds moeilijker wordt. We werken daarom met relevante websites, onderzoekers en autoriteiten om de beste oplossingen in elke situatie te vinden. Voor lopende studies, is de werving van nieuwe deelnemers nog lastig maar wordt geleidelijk aan beter. Het is inmiddels zelfs mogelijk om nieuwe onderzoeken te starten in bepaalde landen.

Tijdens deze COVID-19 pandemie is het onze prioriteit om de gezondheid van onze medewerkers te garanderen en levensreddende geneesmiddelen te blijven leveren. Momenteel ervaren we geen productieproblemen.

De gezondheidsautoriteiten en apotheken stellen alles in het werk om de beschikbaarheid van geneesmiddelen voor de cliënten gedurende deze coronacrisis te garanderen. En we kunnen u verzekeren dat de voorraden normaal zijn. Het is belangrijk voor ons dat u geïnformeerd en gerustgesteld wordt. We blijven de situatie op de voet volgen en zullen u op de hoogte houden.

Indien u vragen heeft, contacteer ons: informatie@novonordisk.com