Onze updates tijdens de COVID-19 pandemie

Tijdens de COVID-19 pandemie blijft onze inzet voor patiënten, onze medewerkers en de gemeenschappen waarin we actief zijn, onveranderd.  We zullen onze medicijnen blijven leveren aan mensen met diabetes en andere ernstige chronische ziekten. Ook zullen we de gezondheid van onze medewerkers beschermen en acties ondernemen om artsen, verpleegkundigen en andere behandelaren te ondersteunen bij hun werk om COVID-19 te overwinnen.

Elke dag komen er nieuwe vragen en bezorgdheden naar voren en we willen u op de hoogte houden met updates over de aanvoer van onze medicijnen, antwoorden voor mensen die onze medicijnen gebruiken en informatie over hoe u met ons in contact kunt komen.
 


Device assembly production, Hillerød, Denmark

 

Onze ongewijzigde levering van vitale medicijnen

Op dit moment ondervinden we geen leveringsproblemen. We zijn goed voorbereid op dit soort situaties en we hebben een opslagbeleid dat levering op lange termijn garandeert. Dit is belangrijk, omdat we te maken hebben met vitale medicijnen waar patiënten over de hele wereld dagelijks van afhankelijk zijn.

We zijn ons ervan bewust dat de gezondheidsautoriteiten en de apotheken hun best doen om de beschikbaarheid van vitale medicijnen tijdens COVID-19 te garanderen en we kunnen u verzekeren dat onze huidige voorraadniveaus normaal zijn. 

We blijven de situatie opvolgen en onze updates delen.

 


Male wearing protection mask looking out the window

 

Mensen met diabetes en andere ernstige chronische ziekten

Als u, of iemand die u kent, lijdt aan diabetes, obesitas of een andere ernstige chronische ziekte, dan maakt u zich ongetwijfeld zorgen. Aangezien velen van ons gevraagd worden om thuis te blijven, zijn er veel vragen over zowel fysieke als mentale kwesties.

Deze uitzonderlijke omstandigheden roepen veel vragen op over zowel fysieke als mentale kwesties gedurende deze periode. 


Novo Nordisk employees from our production wearing safety masks

 

Bijdragen aan de strijd tegen COVID-19

We gebruiken onze expertise, middelen en wereldwijde reikwijdte om bij te dragen aan de onderzoeksactiviteiten en door te ondersteunen door de hoognodige medische hulpmiddelen beschikbaar te maken. 

Omdat telkens nieuwe problemen ontwikkelen, werken we nauw samen met de autoriteiten en internationale instanties die belast zijn met het managen van de COVID-19 pandemie.

We zullen continu bijdragen waar we kunnen en onze focus blijft gericht op het in standhouden van de levering van onze levensreddende medicijnen voor mensen met ernstige chronische ziekten.

 


Pharmacy, drawer with medicine

 

Zorg dragen voor onze medewerkers

Om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers te beschermen, hebben we alle niet-productiemedewerkers gevraagd om tot nader order vanuit huis te werken.

Tijdens deze buitengewone werkomstandigheden zorgen we ervoor dat medewerkers ondersteuning krijgen om actief te blijven, ergonomisch te werken vanuit huis en zich aan te passen aan een digitale werkplek.

We nemen maatregelen om het aantal medewerkers dat op onze productielocaties werkt zo laag mogelijk te houden en om aanbevolen social distancing richtlijnen toe te passen wanneer men aan het werk is. We vragen het alleen aan die medewerkers voor wie COVID-19 niet als een gezondheidsrisico wordt beschouwd.

 


Veelgestelde vragen:
Over onze activiteiten en ons bedrijf

Veelgestelde vragen:
Voor mensen die leven met diabetes en obesitas


Contact

In tijden als deze willen we helpen duidelijkheid te scheppen voor zorgverleners, patiënten, partners en anderen. Als u vragen heeft, laat het ons dan weten.