Samenwerking Novo Nordisk en Roche voor meer gebruiksgemak insulinepomptherapie

Alphen aan den Rijn, 17 februari  2015 – Als bedrijf met meer dan 90 jaar ervaring in de diabeteszorg is Novo Nordisk continu op zoek naar het verbeteren van de zorg voor en behandeling van mensen met diabetes.

Recent heeft dit geleid tot een nauwe samenwerking met Roche Diabetes Care, met als doel het vereenvoudigen van de insulinepomptherapie. Het insulinereservoir van een insulinepomp moet vaak in een aantal stappen handmatig worden bijgevuld door de gebruiker, wat door patiënten en zorgprofessionals vaak als ingewikkeld en tijdrovend wordt ervaren.

Binnen de samenwerking heeft Novo Nordisk voorgevulde pomppatronen met snelwerkende insuline ontwikkeld, die gebruikt kunnen worden in de Accu-Chek® Insight insulinepomp van Roche Diabetes Care. Men verwacht dat dit de behandeling met de betreffende insulinepomp eenvoudiger maakt voor mensen met diabetes. De insulinepomp en de patronen zijn vanaf februari 2014 in Nederland op voorschrift van een bevoegde zorgprofessional verkrijgbaar. De afgelopen jaren is het gebruik van insulinepompen in Europa en in Nederland langzaam maar zeker gestegen. In Nederland gebruikt ongeveer 30% van de volwassenen met type 1 diabetes en 50% van de kinderen met type 1 diabetes een insulinepomp.

Referenties:

1.       IMS Health Mondial data December 2009

 

 

Voor persvragen

Benjamin Livestro

Emailadres:

blv@novonordisk.com

Telefoonnummer:

0172- 44 94 94