Novo Nordisk ontvangt special award “Inspireren” bij Great Place to Work gala

Alphen aan den Rijn, 27 maart 2018 – Na een prachtige tweede plek op de lijst van Best Workplaces, is de Nederlandse vestiging van het diabetesbedrijf Novo Nordisk ook verrast met een special award op het Great Place to Work® gala. Novo Nordisk kreeg de special award in de categorie ‘Inspireren’, onder andere vanwege het programma ‘Ervaren en beleven”, waarin het bedrijf uit Alphen aan den Rijn haar medewerkers in staat stelt te ervaren hoe het is om met diabetes te leven.

“Novo Nordisk is het grootste diabetesbedrijf in de wereld,” zegt Algemeen Directeur dhr. Sanne Groenemeijer. “Dat brengt grote verantwoordelijkheden mee, naar de hele maatschappij, maar zeker óók naar de eigen medewerkers. Als farmaceutisch bedrijf is het van cruciaal belang dat we begrijpen waar we het voor doen. Maar dat is soms lastig, omdat wij niet zomaar met patiënten mogen praten. Zelf ervaren hoe het is om met diabetes te leven is een krachtig middel gebleken om dat toch over te kunnen brengen.”

“We zijn elke dag keihard aan het werk om de zorg voor mensen met diabetes beter te kunnen maken,” zegt Inge Ernst, HR Directeur. “Het is een ontzettend groot compliment dat Great Place to Work® in onze manier van werken gezien heeft dat wij elkaar daarbij inspireren. Natuurlijk is dat zichtbaar in het programma Ervaren en beleven, maar het komt in veel aspecten van ons dagelijks werk naar voren. Wij vieren iedere stap die ons dichterbij ons gezamenlijk doel brengt; het genezen van diabetes. In onze individuele bijdrage, als team en als bedrijf. Weten waar je het voor doet, dat is vreselijk belangrijk.”

 

 
 
Voor persvragen

Benjamin Livestro

Emailadres:

blv@novonordisk.com

Telefoonnummer:

0172- 44 94 94