Ga naar de behandelarenwebsite voor meer informatie over Levemir®.

Levemir® is een moderne insuline (insuline-analoog) met een langwerkend effect. Moderne insulineproducten zijn verbeterde versies van humane insulines. 

Levemir® wordt gebruikt om de hoge bloedsuikerspiegel te verlagen bij volwassenen, jongeren tot 18 jaar en kinderen vanaf 1 jaar met diabetes mellitus (diabetes). Diabetes is een aandoening waarbij het lichaam onvoldoende insuline aanmaakt om de bloedsuikerspiegel te kunnen regelen.

levemir_flexpen_web

Levemir® kan met maaltijdgerelateerde snelwerkende insulines worden gebruikt. Bij de behandeling van diabetes mellitus type 2 kan Levemir® ook in combinatie met tabletten voor diabetes gebruikt worden en/of met injecteerbare geneesmiddelen voor diabetes, anders dan insuline.

Levemir® heeft een lang en stabiel bloedsuikerverlagend effect dat begint binnen 3 tot 4 uur na injectie. Levemir® dekt de basale insulinebehoefte tot 24 uur na injectie.

Levemir® kan worden gebruikt om diabetes mellitus (diabetes) te behandelen bij volwassenen, jongeren tot 18 jaar en kinderen vanaf 1 jaar.

  • Levemir® 100 eenheden/ml oplossing voor injectie in een voorgevulde pen (FlexPen® en InnoLet®).
  • Levemir® 100 eenheden/ml oplossing voor injectie in een patroon (Penfill®) voor gebruik in de toedieningssystemen NovoPen® 5, NovoPen Echo®.