Ga naar de behandelarenwebsite voor meer informatie over Tresiba®.

Ga naar de patiëntenwebsite voor handige informatie bij het gebruik van Tresiba®.

Tresiba®is een langwerkende basale insuline, genaamd insuline degludec. Tresiba® helpt uw lichaam uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Het wordt gebruikt in een eenmaaldaagse dosering. Op momenten waarop u zich niet aan uw gebruikelijke doseerschema kunt houden, kunt u het toedieningstijdstip veranderen omdat Tresiba® een langdurig bloedsuikerverlagend effect heeft. 

Tresiba

Tresiba® kan worden gebruikt met maaltijdgebonden snelwerkende insulines.

Bij diabetes mellitus type 2 kan Tresiba® gebruikt worden in combinatie met tabletten voor diabetes of met injecteerbare middelen voor diabetes, anders dan insuline. Bij diabetes mellitus type 1 moet Tresiba® altijd worden gebruikt in combinatie met snelwerkende insulines voor bij de maaltijd.

Tresiba® kan worden gebruikt om diabetes mellitus bij volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 1 jaar te behandelen. Er is geen ervaring met het gebruik van Tresiba® bij kinderen jonger dan 1 jaar.

Tresiba® is beschikbaar in de volgende toedieningssystemen:

  • Tresiba® 100 eenheden/ml oplossing voor injectie in voorgevulde pen (FlexTouch®).
  • Tresiba® 200 eenheden/ml oplossing voor injectie in voorgevulde pen (FlexTouch®).
  • Tresiba® 100 eenheden/ml oplossing voor injectie in een 3 ml patroon (Penfill®) voor gebruik in de toedieningssystemen NovoPen® 5 of NovoPen Echo®.