Ga naar de behandelarenwebsite voor meer informatie over Esperoct®.

Ga naar de patiëntenwebsite voor handige informatie bij het gebruik van Esperoct®.

Esperoct® bevat de werkzame stof turoctocog alfa pegol en is een langwerkend recombinant stollingsfactor VIII-product. Factor VIII is een eiwit dat van nature in het bloed voorkomt en helpt bloedingen te stoppen. Esperoct® is beschikbaar in verpakkingen met 500, 1.000, 1.500, 2.000 of 3.000 internationale eenheden (IE).

Bij mensen met hemofilie A is er een tekort aan werkzaam stollingsfactor VIII. Met Esperoct® dien je het ontbrekende factor VIII intraveneus (in de ader) toe, waardoor er voldoende stollingsfactor in het bloed is om bloedingen te stoppen en/of te voorkomen.

Esperoct® kan alleen worden gebruikt bij mensen van 12 jaar en ouder met hemofilie A (aangeboren factor VIII-tekort).

Behandeling met Esperoct® zal worden gestart door een arts die ervaren is in de behandeling van mensen met hemofilie A. Gebruik dit middel altijd precies zoals uw arts u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of verpleegkundige. Uw arts zal uw dosis voor u berekenen. De dosis is afhankelijk van uw gewicht en de reden waarvoor het geneesmiddel wordt gebruikt. Esperoct® dient intraveneus (in een ader) te worden toegediend.

Iedere verpakking bevat:

  • 1 injectieflacon met Esperoct®-poeder
  • 1 injectieflaconadapter
  • 1 voorgevulde spuit met oplosmiddel
  • 1 zuigerstang (voor plaatsing in de spuit)

Naast de verpakking Esperoct® wordt een toedieningsset geleverd, waarin een vlindernaald, alcoholdoekjes, pleisters en gaasjes aanwezig zijn.

 

Deze instructievideo toont hoe u dit toedieningssysteem veilig en juist gebruikt en is bedoeld voor mensen die dit toedieningssysteem door hun arts voorgeschreven hebben gekregen.

Log hieronder in om de instructievideo te bekijken.

1. Op de onderkant van uw verpakking van het product staat links onderin een EU-code, bestaande uit 16 tekens.

2. Vul in het witte kader Password alleen de eerste 12 tekens van deze EU-code in. Dat ziet eruit als volgt: EU/./../....

3. Vervang hierbij de ‘puntjes’ door de cijfers die u ziet op uw verpakking.

4. Klik daarna op “Watch video” en de instructievideo wordt in hetzelfde scherm geopend.

5. Klik daarna op het play-teken.

6. Bij vragen kunt u contact opnemen met Informatie & Service.