Ga naar de behandelarenwebsite voor meer informatie over Refixia®.

Ga naar de patiëntenwebsite voor handige informatie bij het gebruik van Refixia®.

Refixia® bevat de werkzame stof nonacog beta pegol en is een langwerkend recombinant stollingsfactor IX-product. Dit betekent dat deze recombinant factor IX is aangepast om langer in het bloed aanwezig te blijven. Factor IX is een eiwit dat van nature in het bloed voorkomt en helpt bloedingen te stoppen. Refixia® is beschikbaar in verpakkingen met 500, 1.000 of 2.000 internationale eenheden (IE).

Bij mensen met hemofilie B is er een tekort aan werkzaam stollingsfactor IX. Met Refixia® dien je het ontbrekende factor IX toe, waardoor er voldoende stollingsfactor in het bloed is om bloedingen te stoppen en/of te voorkomen.

Refixia® kan alleen worden gebruikt bij mensen van 12 jaar en ouder met hemofilie B (aangeboren factor IX –tekort).

Behandeling met Refixia® zal worden gestart door een arts die ervaren is in de behandeling van mensen met hemofilie B. Gebruik dit middel altijd precies zoals uw arts u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts.

Uw arts zal uw dosis voor u berekenen. Deze is afhankelijk van uw gewicht en de reden waarvoor het geneesmiddel wordt gebruikt. Refixia® dient intraveneus in een ader te worden toegediend.

Iedere verpakking bevat:

  • 1 injectieflacon met Refixia®-poeder
  • 1 injectieflaconadapter
  • 1 voorgevulde spuit met oplosmiddel
  • 1 zuigerstang (voor plaatsing in de spuit)

Naast de verpakking Refixia® wordt een toedieningsset geleverd, waarin een vlindernaald, alcoholdoekjes, pleisters en gaasjes aanwezig zijn.

Deze instructievideo toont hoe u dit toedieningssysteem veilig en juist gebruikt en is bedoeld voor mensen die Refixia® door hun behandelend arts voorgeschreven hebben gekregen.

Hieronder kunt u inloggen om de instructievideo te bekijken. Het wachtwoord vindt u op de verpakking van Refixia®. Hierbij enkele stappen die u kunnen helpen.

1. Op de onderkant van uw verpakking van Refixia® staat links onderin een EU-code, bestaande uit 16 tekens.

2. Vul in het witte kader Password alleen de eerste 12 tekens van deze EU-code in. Dat ziet eruit als volgt: EU/./../....

3. Vervang hierbij de ‘puntjes’ door de cijfers die u ziet op uw verpakking.

4. Klik daarna op “Watch video” en de instructievideo wordt in hetzelfde scherm geopend.

5. Klik daarna op het play-teken (▶).

6. Bij vragen kunt u contact opnemen met Informatie & Service.