Changing Diabetes Projecten en Initiatieven

Het ‘Changing Diabetes’-programma van Novo Nordisk omvat diverse nationale en internationale initiatieven en projecten, die zich vooral richten op communicatie met en voorlichting aan mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Projecten zijn onder andere de Diabetes Challenge, het team Novo Nordisk  en ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation.

Diabetes Challenge 2014

De Iceland Diabetes Challenge (IDC 2014) heeft als doel te laten zien dat mensen met diabetes prima topprestaties kunnen neerzetten. Met de sportieve uitdaging wil de Bas van de Goor Foundation mensen met diabetes inspireren in beweging te komen en de positieve effecten van beweging op diabetes laten ervaren. Immers, een actieve en gezonde levensstijl helpt om diabetes beter onder controle te houden.

Het centrale thema van de IDC 2014 is zelfmanagement. Twaalf mensen met diabetes type 1 en 2 nemen de regie over hun gezondheid in eigen hand. Ze volgen de Laugavegur Trekking die hen in zes dagen door verlaten bergachtige gebieden voert. De deelnemers zijn op zichzelf en elkaar aangewezen en ontvangen geen hulp van buitenaf. Ze dragen zelf al hun benodigdheden en voedsel, zetten hun eigen tent op en managen ook grotendeels hun eigen voorbereidingen.

Deelnemers

De deelnemers aan de IDC 2014 zijn sportieve mensen met diabetes type 1 en 2 die willen laten zien dat deze chronische aandoening het leveren van een topprestatie niet in de weg hoeft te staan. Na een uitgebreide selectie en een medische keuring, heeft de BVDGF uit honderden geïnteresseerden, 12 kandidaten gekozen. Onder de gelukkigen zijn twee Young Voices die als ambassadeurs Novo Nordisk zullen vertegenwoordigen: Nick Baas en Debbie de Poorter.

Bas van de Goor Foundation

Novo Nordisk heeft zich als partner verbonden aan de Bas van de Goor Foundation en aan de Iceland Diabetes Challenge 2014, omdat het goed past binnen de filosofie van Changing Diabetes. Met Changing Diabetes beoogt Novo Nordisk het leven van mensen met diabetes te verbeteren.