Changing ObesityTM

Obesitas is een chronische ziekte1 die wereldwijd meer dan 650 miljoen mensen2 treft met een grote impact op individuen, gezinnen en gezondheidszorgstelsels. Bij Novo Nordisk streven we ernaar om van obesitas een prioriteit voor de gezondheidszorg te maken.

Het programma Changing Obesity™ is het lange termijn commitment van Novo Nordisk met als doel het leven van mensen met obesitas te verbeteren. Samen met onze partners proberen we te veranderen hoe de wereld obesitas ziet, voorkomt en behandelt.


Obesitas: Zo simpel is het niet


De obesitas uitdaging

Obesitas is een wereldwijde pandemie en wordt wereldwijd door professionele organisaties erkend als ziekte3. Mensen met obesitas ondervinden in hun dagelijks leven vooroordelen en stigmatisering. Kortom, obesitas is een complexe ziekte en stelt ons voor vele uitdagingen.

Lees meer over de uitdagingen van obesitas


Onze benadering van obesitas

Het programma Changing Obesity™ is het lange termijn commitment van Novo Nordisk met als doel het leven van mensen met obesitas te verbeteren. Samen met onze partners proberen we te veranderen hoe de wereld obesitas ziet, voorkomt en behandelt.

Lees meer over onze aanpak


Aandachtsgebieden

Preventie is de eerste stap om de obesitas pandemie aan te pakken. Daarnaast zijn begrip en erkenning van de ziekte onmisbaar voor betere zorg. En hebben mensen met obesitas toegang nodig tot goede en uitgebreide zorg.

Lees meer over onze aandachtsgebieden


Podcast 'Over gewicht gesproken'

De helft van de volwassen Nederlanders heeft overgewicht en bijna 1 op de 7 heeft obesitas4. Toch is obesitas een onbegrepen ziekte waar veel vooroordelen over bestaan. In deze podcast van de BNR gaat Harmke Pijpers die vooroordelen te lijf, op zoek naar oplossingen.

Beluister de podcast hier


1. 2008, Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Richtlijn Diagnostiek en behandeling van obesitas bij volwassenen en kinderen.
2. World Health Organization. Obesity and Overweight Factsheet no. 311. Available at: http://www.who.int/mediacentre/facysheets/fs311/en/ Last accessed: May 2018.
3. NCD Risk Factor Collaboration. (2016). Trends in adult body-mass index in 200 countries from 1975 to 2014: a pooled analysis of 1698 population-based measurement studies with 19· 2 million participants. The Lancet387(10026), 1377-1396. 
4. Volksgezondheidenzorg.info. Available at: https://www.volksgezondenzorg.info/ Last accessed: March 2020.