Groeihormoontherapie


Groeihormoon is essentieel voor een normale groei en ontwikkeling.

Het is namelijk bepalend voor de lichaamsbouw en het functioneren van het lichaam.

Groeihormoon is niet alleen nodig om kinderen langer te laten worden, maar is ook belangrijk voor andere processen, zoals:

de ontwikkeling van gezonde, sterke botten; het reguleren van de stofwisseling, en in het bijzonder de verhouding tussen spier- en vetweefsel; de ontwikkeling en het in stand houden van de organen in het lichaam; het bevorderen van het algemeen welbevinden en energieniveau.

Groeihormoon zorgt ervoor dat het lichaam andere hormonen en groeifactoren gaat aanmaken. De aangemaakte groeifactoren komen, samen met het groeihormoon zelf, in de bloedbaan terecht en brengen verspreid door het lichaam groei- en ontwikkelingsprocessen tot stand.

Vooral hun effect op de groeischijven is belangrijk. Groeischijven zijn de delen van de botten waarin botgroei plaatsvindt. Onder invloed van groeihormoon en groeifactoren gaan de cellen in de groeischijven zich vermeerderen. Zo wordt er extra botweefsel gevormd. Hierdoor worden de botten (en dan met name de pijpbeenderen in de benen) langer en zal de lengte van het kind dus toenemen.