Er zijn vele redenen waarom chronische aandoeningen, zoals diabetes type 2 en obesitas, sinds decennia aan het toenemen zijn. Deze aandoeningen zijn te wijten aan risicofactoren die niet te voorkomen zijn, zoals genetische factoren en het simpele feit dat mensen langer leven dan vroeger.

Niets doen om deze stijging te stoppen zal alleen maar leiden tot meer menselijk lijden en meer uitgaven voor de gezondheidszorg. Onze klanten zijn de gezondheidszorg en de mensen die onze geneesmiddelen gebruiken. Als we niets doen om chronische aandoeningen te voorkomen, leven we onze waarden als bedrijf niet na en zijn we ook geen duurzaam bedrijf.

Er zijn gebieden waar preventieve maatregelen een positief effect kunnen hebben. Toenemende verstedelijking, sociaaleconomische ongelijkheden, veel zitten en slechte voedingsgewoonten zijn de belangrijkste redenen waarom steeds meer mensen worden gediagnosticeerd met diabetes type 2 en obesitas.

We willen de curve omkeren wat de opkomst van diabetes type 2 en obesitas betreft. Preventie is zonder enige twijfel cruciaal.

Blijf lezen en ontdek hoe we werken aan de preventie van chronische aandoeningen.

Een daling van 1% in de prevalentie van diabetes type 2 in de wereld zou kunnen voorkomen dat 111 miljoen mensen diabetes type 2 ontwikkelen.
Referenties:   A Moses et al. Illustrating the pivotal role of obesity as a driver of diabetes. [abstract]. In: 25th European Congress on Obesity; May 23–26, 2018; Vienna, Austria. Abstract T3P28

Moses, A. Lund, N. Jensen BB. Illustrating the pivotal role of obesity as a driver of diabetes. 25th European Congress on Obesity, Vienna, Austria, May 23-26, 2018: Abstracts. Obes Facts. 2018;11 Suppl 1(Suppl 1):1-364. doi:10.1159/000489691

Twee op de drie mensen die leven met diabetes type 2 wonen in steden. De manier waarop stedelijke gebieden worden ontworpen, gebouwd en beheerd, verandert de manier waarop we leven en verhoogt in sommige gevallen onze kwetsbaarheid voor diabetes type 2.

We bedachten samen met University College London en Steno Diabetes Center Copenhagen (sites in het Engels) de term 'stedelijke diabetes'. Dit als een manier om ons te concentreren op de risicofactor die voorkomt in steden. Samen lanceerden we een wereldwijd partnerschap, genaamd Cities Changing Diabetes.

In meer dan 25 steden over de hele wereld vestigen we de aandacht op diabetes type 2, als zijnde een cruciaal gezondheidsprobleem. We werken samen met meer dan 100 partners om het onderzoek te verbeteren en de beleidsmakers te informeren. Zo kunnen de beleidsmakers acties ondernemen die een positieve impact zullen hebben op de preventie van de diabetes type 2.

Voor meer informatie over onze strijd tegen stedelijke diabetes, ga naar Cities Changing Diabetes (in het Engels).