Ozempic® (semaglutide)

(Voor semaglutide tabletten, klik hier)
 

Voor de behandeling van volwassenen met diabetes type 2


Wat is Ozempic®

De werkzame stof in Ozempic® is semaglutide. Het helpt uw lichaam de bloedsuikerspiegel te verlagen, alleen als de bloedsuiker te hoog is, en het kan helpen een hartaandoening te voorkomen.

 

Ozempic

Ozempic® wordt gebruikt als op zichzelf staande behandeling, wanneer dieet en lichaamsbeweging alleen onvoldoende zijn om uw bloedsuiker te reguleren en wanneer u geen metformine mag gebruiken (een ander geneesmiddel voor diabetes).

Ozempic® wordt gebruikt met andere geneesmiddelen tegen diabetes, als die onvoldoende zijn om uw bloedsuikerspiegels te reguleren.

Deze andere geneesmiddelen kunnen zijn:

  • via de mond in te nemen (orale) antidiabetesmiddelen (zoals metformine, thiazolidinedionen, sulfonylureumderivaten, natrium-glucose-cotransporter 2-remmer of insuline.

Het is belangrijk dat u doorgaat met uw dieet en lichaamsbeweging zoals u is verteld door uw arts, apotheker of verpleegkundige.

Toedieningsvorm

Ozempic® is een heldere en kleurloze of nagenoeg kleurloze oplossing voor injectie in een voorgevulde pen.

Ozempic® is verkrijgbaar in drie  verschillende sterktes:

  • Ozempic® 0,25 mg oplossing voor injectie is verkrijgbaar in de volgende verpakkingsgrootte: 1 pen en 4 NovoFine® Plus-naalden (4 mm) voor eenmalig gebruik. Elke pen bevat 1,5 ml oplossing, bestemd voor 4 doses van 0,25 mg.  
  • Ozempic® 0,5 mg oplossing voor injectie is verkrijgbaar in de volgende verpakkingsgrootten: 1 pen en 4 NovoFine® Plus-naalden (4 mm) voor eenmalig gebruik. Elke pen bevat 1,5 ml oplossing, bestemd voor 4 doses van 0,5 mg.
  • Ozempic® 1 mg oplossing voor injectie is verkrijgbaar in de volgende verpakkingsgrootten: 1 pen en 4 NovoFine® Plus-naalden (4 mm) voor eenmalig gebruik. Elke pen bevat 3 ml oplossing, bestemd voor 4 doses van 1 mg.

Gebruikt u Ozempic®?

Ga naar de patiëntenwebsite met o.a. een Ozempic® instructievideo en SMS-service.

Lees meer
 

Bent u behandelaar?

Ga naar de behandelarenwebsite voor meer informatie over Ozempic®.

Lees meer

 

Nascholing volgen over GLP-1

Behandelaren kunnen zich aanmelden voor de nascholing GLP-1 gebaseerde therapie van A tot Z, geaccrediteerd door ABC1, V&VN en NVvPO.

Meld u direct aan