Onze strategie voor sociale verantwoordelijkheid introduceert nieuwe lange termijn ambities op drie gebieden. Deze gebieden zijn van cruciaal belang voor de verbetering van zowel de individuele als de publieke gezondheidszorg:

  • Het voorkomen van de verdere stijging van diabetes type 2 en obesitas.
  • Toegang bieden tot betaalbare zorg voor kwetsbare patiënten in elk land.
  • Innovatie stimuleren om levens te verbeteren.

Vandaag de dag heeft één op de elf mensen in de wereld diabetes, een cijfer dat naar verwachting zal stijgen tot één op de negen in 2045, als er geen actie wordt ondernomen.

Diabetes legt een grote druk op de gezondheidssystemen. Daarom zijn we vastbesloten om samen te werken met gezondheidsautoriteiten en andere partners in de landen waar we actief zijn, om zo de aandoening te behandelen en te voorkomen.

Illustratie die de overzicht van de cijfers van sommige mensen toont.

Illustratie die de omtrek van sommige flessen toont.

Illustratie die de omtrek van sommige handen toont die schudden.

Geen enkel kind mag nog sterven aan diabetes type 1

We breiden ons Changing Diabetes® voor kinderen programma uit om zo 100.000 kinderen te kunnen bereiken in 2030. Ons programma heeft er al voor gezorgd dat meer dan 25.000 kinderen die leven met diabetes type 1 toegang krijgen tot medische zorg en levensreddende geneesmiddelen in lage-inkomenslanden.

Betaalbare humane insuline in lage- en middeninkomenslanden

We verlagen de maximumprijs voor humane insuline van USD 4 naar USD 3 per flacon in 76 lage- en middeninkomenslanden. Dit is een essentiële uitbreiding van onze “Access to Insulin Commitment” om de meest kwetsbare mensen te bereiken met betaalbare insuline.

Betere zorg voor kwetsbare bevolkingsgroepen

We breiden ons Partnering for Change-programma uit met het Internationaal Comité van het Rode Kruis en het Deense Rode Kruis tot 2023. We ondersteunen hen met een donatie van 15 miljoen DKK. Onze gezamenlijke inspanningen zullen de meest kwetsbare mensen helpen tijdens humanitaire crises.